Archivy | Autoři | Zoë Jenny

Zoë Jenny Švýcarsko    FSP 2001

Zoë Jenny

Zoë Jenny se narodila roku 1974 v Basileji. Dětství prožila v Řecku, v kantonu Tessin a v Basileji, kde v roce 1999 ukončila diplomem studium na střední škole.

Proslavila se románovou prvotinou Pokoj posypaný pylem (česky vyšla kniha v roce 2010 v překladu Magdaleny Štulcové) odměněnou v roce 1997 několika literárními cenami, která jí přinesla popularitu zejména mezi jejími současníky a dlouhou dobu setrvávala na prvním místě v tabulce švýcarských bestsellerů, v roce 2000 vydala svůj druhý román Volání Muschelhornu.

Zoë Jenny žije v Basileji.

Bibliografie:

* Das Blütenstaubzimer (1997, román, česky Pokoj posypaný pylem, překlad Magdalena Štulcová, 2010)
* Der Ruf des Muschelhorns
(2000, román)
* Mittelpünktchens Reise um die Welt
(2001, kniha pro děti)
* Ein schnelles Leben
(2002, román)
* Das Porträt
(2007, román)
* The Sky is Changing
(2010)




CZ | EN